Fingerborgen

tartor-och-bakelserborsaraterbruksnallar

Som utbildad textillärare har jag fått förmånen att prova på oändligt många olika textila tekniker, allt från landskapssömmar till fritt symaskinsbroderi! Det är jag mycket tacksam för då jag kan och vågar blanda olika tekniker i mina arbeten! Jag arbetar främst i naturmaterial som i bomull ockakfat-med-broddukh lin och mitt mål har alltid varit att göra enkla och attraktiva bruksföremål både till hemmet som till kvinnan som vill bära något ”extra” som väskor eller smycken i textil.

Mitt hjärta klappar allt mer för återbruk och min samling av virkade dukar, handvävda drälldukar och handdukar med vackra monogram blir bara större och större för varje år som går. Ibland köper jag för att det är så vackert och välarbetat och ibland köper och tänker -Detta monogram måste bara få hamna på en necessär! Att jag sedan har läst glaskonst på universitetet här i Umeå gjorde att jag har fått upp ögonen för vad loppisarna har på glashyllorna. Nu hoppas jag bara att dygnet kommer att få 48 timmar och jag kan få utvecklas vidare i mitt skapande inom glasfusing.

Min passion för lapptäcken skullejulbonad jag önska fick större utrymme i min produktion men tiden räcker inte riktigt till.
Mig når du lättast via mail.

E-post: fingerborgen[…]unikdesignumea.se

mobil: 070-258 64 95

Följ mig även på Facebook!